Over mij

ARCHITECTUUR, EPB, VENTILATIE, ENERGIE EFFICIËNTIE  & FOTOGRAFIE 

ARCHITECTUUR EN STUDIES

 ECOLOGISCH (VER)BOUWEN

 PRAKTIJK ERVARING

Na het afronden van de bachelor opleiding architectuur heb ik de kans gekregen om enkele weken stage te lopen bij een architectenbureau dat gespecialiseerd is in ecologisch bouwen om een eerste keer in aanraking te komen met de praktijk van ecologisch bouwen. Mijn enthousiasme is hierdoor nog meer aangewakkerd en in de masteropleiding architectuur ben ik ecologische gebouwen gaan ontwerpen. Met het master eindproject heb ik de Energieprijs gewonnen door de manier waarop ik duurzame technieken in het ecologische gebouw heb geïntegreerd. Meer informatie over dit project is terug te vinden bij de referentieprojecten architectuur op het tabblad 'Architectuur en studies'.De passie voor architectuur en ecologie heb ik al vele jaren: al vanaf kleins af aan was duidelijk dat ik architecte wilde worden. Ik was toen al graag creatief bezig: knutselen, meedoen aan kleurwedstrijden,… en daarnaast was ik een echt beta-meisje: ik rekende graag en was geïnteresseerd in de technische vakken. Daarnaast ben ik van jongs af aan in aanraking gekomen met ecologisch bouwen. Mijn vader legt namelijk al meer dan 30 jaar groendaken aan en daardoor ben ik letterlijk opgegroeid tussen de planten. Gezondheid heeft ook altijd een rol gespeeld aangezien mijn moeder zwaar astmatisch en allergisch is en ikzelf ook licht astmatisch en allergisch ben, waardoor de interesse in ecologisch bouwen nog verder gegroeid is. Natuurlijke, ecologische materialen zijn namelijk veel gezonder dan de ‘standaard’, vaak synthetische varianten.


 ENERGIE PRIJS

 SPECIALISATIE OPLEIDINGEN

Na het behalen van mijn masterdiploma architectuur heb ik bij verschillende architectenbureaus gewerkt die zich voornamelijk bezig hielden met duurzaam (ver)bouwen. De afgelopen jaren heb ik daardoor al veel

ervaring opgedaan met onder andere houtskeletbouw in alle facetten. Naast het runnen van mijn eigen architecte- en studiebureau ben ik ook deeltijds werkzaam als adviseuse bij het provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen, Dubo Limburg, om advies te geven over duurzaam (ver)bouwen. Sinds 2020 geef ik ook freelance les in het volwassenonderwijs om mijn kennis te delen met studenten.


Tijdens het praktijkervaring opdoen heb ik verschillende opleidingen gevolgd om me verder te verdiepen en te specialiseren in het energiezuinig (ver)bouwen. Zo heb ik onder andere de opleidingen voor ventilatie-verslaggeefster, EPB-, EPC-verslaggeefster en de postgraduaat opleiding Energy Efficiency Services gevolgd en met succes afgerond. Daardoor kan ik een geïntegreerde totaalaanpak aanbieden voor het begeleiden van het (ver)bouwen van uw duurzaam, ecologisch gebouw van A tot Z.


Bent u op zoek naar een architecte, EPB-, EPC- en/of ventilatieverslaggeefster ? Neem dan vrijblijvend contact met me op, zodat we kunnen kennismaken en de mogelijkheden voor uw (ver)bouwproject kunnen bekijken.

Inspiratiebeeld - ecologische woning
Inspiratiebeeld - ecologische woning
Inspiratiebeeld - ecologische woonwijk
Inspiratiebeeld - ecologische woonwijk
Inspiratiebeeld - ecologische woonwijk
Inspiratiebeeld - ecologische woonwijk

FOTOGRAFIE

De passie voor fotografie heb ik al vele jaren. Wat begon met het schieten van allerlei kiekjes groeide uit tot een hobby. De foto’s die ik maakte werden goed ontvangen door mijn omgeving en ik kreeg steeds vaker complimenten. Het leek me al lang leuk om meer te weten te komen over de technische achtergrond van het fotograferen en de effecten die je kunt bereiken door met de verschillende instellingen te spelen. Daarom ben ik de allround opleiding fotografie gaan volgen. Tijdens de opleiding ben ik in aanraking gekomen met een brede waaier van fotografie: studio-, portret-, landschaps-, architectuur- en reportagefotografie. Zie mijn portfolio onder het tabblad 'Fotografie'. 


Naast de werkzaamheden als fotografe ben ik werkzaam als architecte en houd ik me graag bezig met ecologisch (ver)bouwen. Ik ben graag op pad om gebouwen, steden en natuur te ontdekken in de buurt en verder weg en om dit vast te leggen op beeld. Ik vind het heel leuk om portretten of reportages te maken van mensen en dieren in een gebouw of buiten in de natuur. Daarnaast spreken architectuur-, natuur- en landschapsfotografie me heel erg aan. 


Bent u op zoek naar een fotografe voor een fotoshoot van bijvoorbeeld uw kindje, uzelf, een huisdier of voor het laten fotograferen van een gebouw of een landschap? Neem dan vrijblijvend contact met me op, zodat we de mogelijkheden kunnen bekijken.